Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

"Stalo sa niečo škaredé" - Chybová stránka na Internetu, která pobaví a nenaštve

Sem tam navštěvuji některé slovenské blogy, jejichž výběr můžete najít např. na stránkách MagMag.sk nebo na Blog.sme.sk, kdy některé blogy opravdu stojí za návštěvu (na vybrané upozorním v extra příspěvku).

Docela jsem se pobavil, když na mě v noci, místo jednoho blogu na portálu Blog.sme.sk, vybafla následující chybová hláška - dovolím si ji převzít, neboť na ni asi často nenarazíte:



Stalo sa niečo škaredé.

Naša internetová stránka je momentálne nedostupná.

Naši programátori a technici pracujú na odstránení problému a marketingové oddelenie už pripravilo powerpointovskú prezentáciu s niekoľkými vynikajúcimi výhovorkami.

Medzičasom si môžete pozrieť napríklad naše blogy, ak www.sme.sk nefunguje. Ak nefungujú blogy, vyskúšajte www.sme.sk. Ak nefunguje ani jedno, navštívte zatiaľ našu konkurenciu a predstavte si, aký by bol svet bez www.sme.sk...

Ospravedlňujeme sa.



No není to hezké? U takové milé hlášky, jsem se alespoň usmál a vůbec jsem se nezlobil, že jedna oblíbená stránka není chvíli dostupná, ba naopak, ocenil jsem slušnost a vtip autora.

Takhle mají alespoň vypadat chybové hlášky na Internetu a ne, jak jsem třeba zmínil na obrázcích ukázky chyb ze Seznamu nebo z Google, kdy základní online aplikace nefungují a to bez nějaké omluvy nebo vysvětlení.

Online aplikace - Seznam

"Stalo sa niečo škaredé?" Vůbec ne :-)

3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Presne tak :) Ja obcas davam taky legracni/netradicni hlasky, bavi me je je psat :) Treba na http://botablog.cz (momentalne nebezi, presouvam na jiny server) jsem sveho casu na 500 mel "Neco se posralo. Pokud se domnivate, ze to neni vase chyba, zjebejte admina" + email :)

Anonymní řekl(a)...

na blog.idnes.cz tohle bylo taky, akorat v nadpisu bylo jeste neco stylu "Stalo sa nieco skarede, server nefunguje.... Zly server!" coz me pobavilo asi nejvic.

Anonymní řekl(a)...

blog.idnes.cz pouziva system od sme.sk

pekna hlaska je napriklad aj tuto http://www.tofslie.com/files/

Okomentovat