Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak "neplatit" poplatek 30,- Kč za návštěvu u doktora :-)

Prachy, jak je vydělat, ušetřitI když se mi nelíbí různé ty gaunerské praktiky uplatňované při všech těch privatizacích, konkurzech, či v hospodaření státních a polostátních firem a institucí, kdy se rozhazují peníze lopatou ze státního rozpočtu skoro bez nějaké kontroly, tak je plno chytrých věcí, se kterými souhlasím a které podporuji.

Líbí se mi sympatické reformní kroky, o které se snaží Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti, i snaha něco zlepšit ve školství, o což se pokouší Ondřej Liška, ministr školství, je mi sympatický i ministr vnitra, Ivan Langer, i když ten asi naráží nejvíce tou svou snahou něco změnit ve starých strukturách.

Ve své podstatě je mi sympatická i reforma zdravotnictví, kterou navzdory všem křiklounům prosazuje Tomáš Julínek jako ministr zdravotnictví.

Snaha všech je jistě vedena dobrými úmysly, někdy je ale zkreslena všemi možnými chytrými poradci, našeptávači a zaříkávači (koní), někdy si své ústupky vyžádá někdo z koalice, takže prvotní koncepce a snaha něco zlepšit mnohdy dostává pěkně na frak.

Taky cítím, že potřebné reformy nejsou doprovázeny odpovídajícím vysvětlením pro všechny ty masy dělníků, rolníků, mírně pomýlené inteligence, důchodců a fanatické komunistické mládeže, kteří všichni slyší kolem jen socanské a komunistické argumenty jak by mělo být všechno zdarma.


Proč jsou nutné poplatky ve zdravotnictví?

Jedním z nutných a chvályhodných kroků (možná pokusů) je i ten malý poplatek za návštěvu lékaře ve výši 30,- Kč. Ať někdo chce nebo nechce, tak minimálně trochu odfiltroval z čekáren všechny věčné posedávače v ordinacích, kdy alespoň lidé začali přemýšlet, že za všechno se musí platit.

Trochu mi ty poplatky u lékaře ale připadají k smíchu, když si uvědomím, kolik každý normální člověk platí zdravotní pojištění, kolikrát pak jde takový člověk k doktorovi a zda-li by to třeba od nějaké výše platu nešlo udělat jinak.

Ale dobře, je to jeden z prvních kroků a doufám, že další budou následovat, když tomu nebudou bránít zaslepení koaliční parťáci, či socané s komunisty.


Jak tedy "neplatit" poplatek u doktora?

Byl jsem po letech na kontrole u zubaře, kdy jsem nic speciálního nechtěl a ani sbíječka se nemusela startovat. No a na závěr mě čekala ta trapná platba poplatku 30 Kč za návštěvu lékaře, což bylo asi podobně trapné i mému zubaři.

Udělal jsem to tedy jinak, místo 30 Kč jsem sestřičce dal 300 Kč, ať si to nechá. Dobře, prý mi to zapíše do karty v PC a bude strhávat ten poplatek při každé mé návštěvě.

Takže vyřešeno, nyní již neplatím poplatek u lékaře a mám chvíli klid už vzhledem k tomu, že k zubaři chodím 1-2x ročně. Podobně to uděláme ještě u všeobecného a dětského lékaře, kdy si předplatíme 10-20 návštěv a najednou jsou poplatky za návštěvu lékaře pryč.

Takže takhle jednoduše lze "zrušit" poplatky ve zdravotnictví za návštěvu lékaře :-)

Jen mě napadá, že by si to mohl zajistit již stát nebo zdravotní pojišťovna z mého ZP a neotravovat mě tím "předplatným" nebo nutností nosit s sebou 30 Kč v drobácích, ale to je na jiný příběh.

Každopádně, přeji každému pevné zdraví, neboť fyzické a hlavně duševní zdraví je základem všeho. A pamatujte, "kam nemůže slunce, tam musí lékař", takže hodně slunce, moře a vítr ve vlasech!

Surf waves

5 comments :

Unknown řekl(a)...

Po tom clanku o CEZu a precteni titulku ve ctecce jsem se zacal desit, co se proboha stalo s Caymanem co psal tak pred rokem. :) Nastesti clanek je perfektni a rozumny. Welcome back.

Anonymní řekl(a)...

Vietor vo vlasoch a modrú oblohu.

Cayman řekl(a)...

Dane, jsem stále stejnej a názory moc neměním a ten názor na ČEZ a jiné molochy mám kritické od počátku ;-)

Vážně nevím, co ti na článku o ČEZ vadilo, tobě se copak líbí, jak si ČEZ ze všech dělá jen legraci a vedení se pakuje bez nějaké morálky?

Anonymní řekl(a)...

"Proč jsou nutné poplatky ve zdravotnictví?
Jedním z nutných a chválihodných"

chválihodných => chvályhodných

Cayman řekl(a)...

Ale, fuj! Opraveno. Píšu opravdu jak "ichtyl" a možná bych měl někdy ty příspěvky po sobě i číst. Díky za korekturu, schválně to tady nechám, ať všichni vidí, že ani česky moc neumím :-)

Okomentovat