Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Alternativní Search Engines můžou nabídnout něco více, jak Google, Yahoo, MSN

Když jsem zmínil minule ty první pozice ve vyhledávači a "relevantní" výsledky, co nabízí Seznam ve srovnání s Google Search, tak je potřeba také zmínit, že na světě nejsou jen tyhle dva vyhledávače. Uživatelé v ČR je sice nejvíce vyžívají, ale ve světě je, logicky, nejrozšířenější Google, následovaný Yahoo!, MSN a Ask.com.

Kromě těch nejrozšířenějších existují ale stovky dalších, ať už jen pouhých napodobenin, či úplných novinek se speciálními funkcemi, které využívají cutting edge technologie, přinášejí uživatelům něco víc, jak jen pouhé (obecné) vyhledávání na Webu.

Jedním takovým chytrým vyhledávačem je searchCrystal, který kombinuje výsledky z více vyhledávačů a zobrazuje je v grafické podobě s možnosti úpravy stylu, či výběru designu:

searchCrystal
"It is a Search Visualization Tool that enables you to compare, remix and share results from the best Web, Image, Video, Blog, Tagging, News engines, Flickr images or RSS feeds."

Např. online vyhledání fráze Angelina Jolie v obrázcích:




Líbí se mi právě ta možnost umístit searchCrystal vyhledávací Widget na jakékoliv Web stránky, kdy se chytře kombinují vyhledávací výsledky z různých Search Engines. V případě obrázků se např. kombinují výsledky z Flickr, MSN Images, Ask Images, Yahoo Images, či Google Images. Při standardním prohledávání Webu dostaneme výsledky z Google, Yahoo, MSN, Ask a Exalead Search Engines.

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip! Když jsem tam schválně zkoušel zadávat ty mé hlavní fráze na různých webech, tak jsem hleděl, jak se umím trefit téměř do středu terče :) a až daleko za mnou je konkurence :).

Okomentovat