Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Čím hloupější sedlák, tím větší kobzole!

Prachy a jak je vydělatNevím, zda si toho někdo všimnul, ale ověřuji si stále, že čím hloupější podnikatelský nápad, tím větší úspěch. To snad platí neustále už od dávných dob.

Čím to je, kdo ví, ale asi "vládce všehomíra", Bůh, Alláh, Budha, či mimozemšťané (vyberte si), chtějí pomoci těm hloupějším na světě a tak podporují jejich hloupé nápady. No a ti ostatní, co mají více rozumu, co mají dobré nápady, tak se musí nějak více snažit.

Je ověřený fakt, že čím je kdo chytřejší, tak má chytřejší a dokonalejší nápady, přichází s úžasnými nápady a inovacemi, ale... Úspěšnější je vždy ten hloupější, který má obyčejný (hloupý) nápad, neboť těch obyčejných (hloupých) lidí je obecně na světě většina.

Vemte si jen, kdo vyhrává peníze ve Sportce, kdo se hlásí a vyhrává v různých soutěžích a reality show, kdo kliká na Adsense reklamy, kdo nakupuje v teleshopingu, kdo skočí na každou přihloupou reklamu, kdo hlasuje v TV soutěžích a zaplatí 50,- Kč za minutu hovoru za nereálnou možnost vyhrát ráno s Novou 10 tisíc.


Hloupost je největší business současného světa!

Ta sázka na "hloupost" zákazníků se ukazuje snad ve všech oborech podnikání a dalo by se najít mnoho příkladů ze všech oblastí lidské činnosti. Nemusí to být jen spekulace s doménami, online reklama, klikání na Adsense ani nákup v supermarketech, kdy hlupákům stačí nápis "sleva" a kupují i to, co by nikdy v životě nekoupili.

V ČR jsem na tu hloupost docela zvyklý, přeci jen jsem zde vyrostl a chápu tu tupost po 40ti letech socialismu, ale v USA je to naprostý vrchol koncertu! Asi každý, kdo v US někdy byl, zaregistroval to neskutečné množství všeho, co je možno koupit a že neexistuje něco, co by neexistovalo.

Chcete mrkvovou zmrzlinu nebo celerovou, či cibulovou? Potřebujete TV v bledě modré barvě nebo v mahagonovém odstínu? Neuvěřitelné!

Čím hloupější nápad, tím více zákazníků a tím větší business. Zde jen pár příkladů, zatím možných jen v USA, kde každý druhý kupuje jakoukoliv hloupost, co vidí:

NewYourKey.com
New York's only 24/7 Key Storage & Delivery Service
...Uschovejte si klíče od bytu, když je někde ztratíte na párty nebo si zabouchnete dveře.

Picopad - Everyday Innovations
How many times have you found yourself on-the-go and in need of something to write with?
...Chcete si napsat poznámku někde na ulici nebo na cestě, tak to potřebujete papírky v pěkném obalu.

Booksling - Everyday Innovations
Whether you're on the road or just lying in bed, it's nice to know your tool of choice is always within easy reach.
...Záložka do knížky přímo s tužkou. No nekup to, když to tak moc potřebuješ :-)




Country Codes of the World
A map of the country domains of the World Wide Web, published by Byte Level Research LLC.
...Mapa Country Codes of the World za lidových 30,- USD. Opět, nekup to za tu cenu.

Jsou prostě "taškařice", se kterými je možno dělat business v USA pouze díky velikosti trhu a množství (tupých) zákazníků. Základ v každém podnikání ale je, moc nepřemýšlet o skvělém nápadu, ba naopak. Zkuste zapřemýšlet, co nejhloupějšího vás napadá a s tím pak budete mít mnohem větší úspěch, jak s nějakým dokonalým a unikátním nápadem.

Je to špatné, já vím, ale to je realita, která se mi vůbec nelíbí :-)

10 comments :

Anonymní řekl(a)...

Snad nenarážíš na úspěch Shipitto v deníku Metro? :)

Anonymní řekl(a)...

Andre, jak to tě napadlo, tomu tedy oprovdu nerozumím.

Anonymní řekl(a)...

Když jsme u těch hlupáků, tak Hulán prodává myego.cz. Prý nepůjde pod půl mega...

byF

Anonymní řekl(a)...

V poslední době mě zaujal ten klučík, co se rozhodl spát a dát to na net. Lidi tam chodí, čučí na spícího týpka a posílají mu ojra. Paráda. Trochu se prospím a pak si koupíp nějakou chaloupku a Porsche. Jo a nezapomenu uspořádat barbecue pro závistivé kamarády :-D

Anonymní řekl(a)...

V tomhle máš naprostou pravdu - čím hloupější nápad či výrobek (za nula nula nic) se dá prodat milionkrát s větším ziskem, než propracovaná myšlenka (výrobek)..

Ono to hold vypovídá i něco o té společnosti lidí, jinak by tomu bylo jinak..

Anonymní řekl(a)...

Webové hry, nemáš náhodou link na toho "klučíka, co se rozhodl spát", ať to nemusím hledat?

To by mě vážně zajímalo :-))

Anonymní řekl(a)...

Američan&Angličan je velké dítě, které je pro potencionálního přistěhovalce podnikatele velká výzva zarobit si dobré peníze. Naposledy jsem to viděla na nesmyslně předraženém sportovním oblečení,( navíc s nevalnou kvalitou) které udělá ze špekáčkového angličana "in" sportovce. Pagerank na anglickém trhu 6. Jooo, user friendly přístup, dobrý marketing a dobře optimalizované stránky?

Anonymní řekl(a)...

Já myslím, že ten "dobrý marketing" úplně stačí i bez nějakého SEO :-)

Mimochodem, on to není ani tak "dobrý" jako spíše "cílený" marketing, tj. vymyšlený ve stejném duchu a zaměřený na stejnou skupinu lidí, jako je ten "sedlák".

Unknown řekl(a)...

Velmi, velmi zavádějící článek. Kdo říká, že tyto nápady vydělaly nejvíce? Mnoho peněz vydělává například užitečný software nebo sofistikované systémy pro obchodování akcií. Pokud některý z nápadů z tohoto článku vydělal alespoň $1M (což je proti např. softwarovým společnostem absolutní nic), hodně bych se divil.

Cayman řekl(a)...

2support: Však já také neříkám, že ty zmiňované "nápady vydělaly nejvíce". Uváděl jsem je jen jako příklady, jaké nesmysly je vůbec možno prodávat v US, kde je plno tupých zákazníků, kteří kupují cokoliv.

Nevím každopádně, kolik na tom kdo vydělal, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to šlo do těch miliónů USD.

Samozřejmě, že by se našlo plno příkladů s miliardovými zisky, zde šlo ale o zamyšlení o hlouposti na velkém trhu, kde má šanci i naprostá debilita.

Okomentovat