Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Reklamy, které pobaví a které máme rádi

Time for GuinnessKdyž jsem se zmínil, že na nějakých Web stránkách jsem zkušebně nasadil místo Google Adsense reklamy AdBrite, tak jsme se shodli v komentářích, že reklama je v základu obtěžující plevel ve všech formách a podobách.

Většina tím ale myslí hlavně tu otravnou reklamu ve schránkách, spam v emailech, časopisy plné stránkových reklam, či reklamy uprostřed filmů. Jsou ale případy, kdy reklamu tolerujeme, kdy nám nevadí nebo kdy ji přímo vyhledáváme.

Na Webu toleruji reklamu na stránkách, kde mě vyloženě neobtěžuje a kde případné kontextové inzeráty jen doplňují nějaký zajímavý text. Je pak jenom na mně, jestli na nějakou reklamu kliknu, či ne.

Nevadí mi (zatím) Google Adsense reklama, neboť díky její popularitě ve světě za ni dostávám plno produktů zdarma od firmy Google, které reklama financuje vývoj všech těch skvělých služeb a programů.

(Jistě by má tolerance Adsense reklamy vypadala jinak, kdyby Google nenabízel nic zdarma, neměl žádné skvělé služby jako Google Mail, Search, či produkty jako Google Apps, Maps, Earth, Picasa,...)

Jen jsem zvědav, co se stane na světě, až Google získá monopol na všechno internetové, bude to mít lokalizované do všech jazyků a pak vyhlásí, že chce za každou službu třeba $10 poplatek od každého uživatele, to pak bude teprve tóčo ;-)

Jsou ale také reklamy, které pobaví, které si lidi posílají mezi sebou, každý je chce vidět, jsou populární a vyhledávané. Viz třeba tato skvělá video reklama, která je sice půl roku stará, ale stále se posílá mezi lidmi.

- Coolest way to get into your car:



Je to každopádně dobrý tip na propagaci čehokoliv, takže kdybych třeba prodával beach cruisers, tak bych se snažil něco v podobném duchu vytvořit a zpopularizovat přes YouTube :-)

3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Chápu, jak to myslíš, ale na druhou stranu žádná reklama ani tato mě nepřesvědčí, abych si koupil Megane. Není to tedy o něčem jiném?

Anonymní řekl(a)...

vic: tak nějak. Čím vtipnější nebo originálnější virální reklama, tím odtrženější od produktu se stane. Začneme na ni koukat se zájmem jako na grotesku... Vzpomínám si na Bóbiku - každý tu reklamu znal, ale na co byla, to věděl málokdo.

Cayman řekl(a)...

"Bóbiku" bylo asi na Centrum? Taky nevím přesně.

Jinak by to bylo, kdyby současně s takovou reklamou existovala služba např. Bobika.cz nebo Bobiku.cz - schválně se mrkněte, kam vede adresa www.bobika.cz a hned bude jasné, jak to bylo na "Centrum" :-)

Okomentovat