Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

New York, Pompano Beach, San Francisco aneb kam pojedu na nejbližší contract?

New YorkLeden je pro mě asi rozhodující měsíc v roce, neboť dokončuji poslední resty, co se nestihly vloni (vždy se něco nestihne, to je normální) a současně připravuji plán pro další měsíce a objevuji zajímavé nápady v šuplíku, na které jsem již zapomněl.

Je to také dobrá doba, kdy si předběžně plánuji, kam bych chtěl jet pracovně, či s rodinou, no a tentokrát jsem si dal závazek, že tento nebo příští týden si již nakoupím letenky, neboť obvykle to dělám chaoticky, že např. týden před odletem ani nevím, čím poletím ;-)


Co chci tedy v nejbližší době uzavřít, dokončit, vyřešit?

1. Job / Contract Offer - New York City + Boston
2. Contract Offer - Pompano Beach + Ft. Lauderdale
3. Job / Contract Offer - San Francisco + Los Angeles

Jsem srdcem Newyorker, i když jsem se narodil v Evropě. Kouzlo světa Big Apple je na světě jedinečné a to bez ohledu na to, jaký má kdo názor na Američany. Práce tam ale souvisí s dobrým bydlením, neboť nechci dojíždět 2 hodiny denně z nějaké periférie. Pro Boston hovoří zase to, že tam je Berklee, kde děti chtějí studovat.

O nabídkách na Floridě uvažuji již delší dobu, neboť kromě technologií je to kouzelný kraj a jezdit si jachtičkou do práce ve Ft. Lauderdale má něco do sebe. Schválně mrkněte na Google Earth pro představu.

Třetí bod je zatím záložní varianta, neboť je to dosti daleko od všech známých, co v US mám, ale doplnil jsem ji po přehodnocení, že přeci jen contract in California u firmy sídlící na sunny beach je dosti lákavá nabídka.


"Dělej, co cítíš!"

Tímhle se tedy budu v následujících dnech řídit, neboť je to jedna z těch rad k nezaplacení, co jsem kdysi dostal. Vždy, když se rozhoduji podle tohoto pravidla, tak neprohloupím (tedy někdy jo, ale to je jen můj problém a má zodpovědnost).

Takže budu mít otevřené oči, srdce, pochopení pro druhé a udělám si konečně čas na přípravu.

4 comments :

Dolfa řekl(a)...

Abych nezapomněl...Štastný celý nový rok 2008, hodně úspěch v pracovním i osobním životě, štastnou ruku při výběru contractu ;-)

Jak to provádíš s rodinou? Jezdí s tebou, nebo se snažíš dohodnout remote work? Co děti? Jak to berou?

Anonymní řekl(a)...

To mě taky zajímá, jak to děláš s rodinou? Uvažuji, že bych jel pracovat do ciziny, ale máme roční dítě a nechci ženu s klukem nechávat samotnou doma. Uvažuji, že bych jel do Anglie a dojížděl 1-2x měsíčně na víkend domů. Díky tedy za tipy.

Cayman řekl(a)...

Práce z domu, příp. odkudkoliv na světě, je základ. Většinou ale každá firma chce, aby se u nich strávila nějaká doba "on-site", neboť je potřeba se seznámit s lidmi v týmu, projednat detaily práce, připravit analýzu,...

Takže začínám pobyt sám a jsem tam dle potřeby třeba jen na prodloužený víkend. Někdy to chce ale i 1-2 měsíce a rodinka na nějakou dobu přijede.

S malým dítětem je to ideální, neboť děti jsou vděčné za každý výlet s rodiči.

Díky za přání, ať se ti také daří vše, co si přeješ :-)

Anonymní řekl(a)...

teda, taky bych jel pracovat do NY. Co kdybys pustil nějaké tipy, kde sehnat nějakou takovou práci? Nebo bys mohl poslat jobs, které se ti nelíbí :-)

Já vím, chtěl bych moc, ale každá rada dobrá.

Hezký den a ať se ti povede dobrý business!

Okomentovat