Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

AdBrite reklama po čtyřech hodinách aneb mají české stránky smysl?

Adbrite Online ReklamaTohle je asi jen pro trpké zasmání a pro někoho i doložení toho, co tady opakuji stále dokola okolo stola, že v podnikání je nutné dělat Web stránky v angličtině, příp. v jakémkoliv cizím jazyce.

V předchozím příspěvku jsem psal, že zkouším místo Google Adsense nasadit na nějaké stránky konkurenční PPC reklamní systém AdBrite, no a jak vypadá statistika po prvních asi čtyřech hodinách, kdy Adbrite online reklamu jsem nasadil ve stejnou dobu na zhruba stejné stránky, co se týká PageRank a návštěvnosti, kdy jedny jsou v češtině a druhé v angličtině?


AdBrite Ads for your Web

První řádek jsou Web stránky v angličtině, ale většina návštěvníků ještě spí, neboť mají jinou time zone, takže pořádný traffic ještě přijde, no a druhý řádek na obrázku je ze stránek v češtině.

Opravdu se divím každému, kdo má tu naivitu si myslet, že ke štěstí přijde s českými stránkami, případně na českém trhu - myslím tím podnikatelské štěstí v online reklamě PPC ;-)

Už se těším, až tenhle systém vyzkouším na jiných Web stránkách v mandarínštině, tj. pro čínský trh, kdy přeci jen jedna miliarda lidí dokáže generovat trochu větší návštěvnost a trochu větší počet odpovídajících impressions a reklamních clicks.


Update:

Závěrečné zhodnocení udělám až tak za měsíc, včetně porovnání dalších systémů, které testuji, ale napadá mě, že nejprve musím dokončit Adsense Free Pages, neboť to je projekt, kam by se mohly zapojit i jiné spřátelené stránky, které odmítají reklamu ;-)

11 comments :

Anonymní řekl(a)...

No já se hlavně divím tomu, že někdo chce přijít ke štěstí s jakýmkoliv reklamním systémem :).

Cayman řekl(a)...

Já se také divím, ale kdo má 1000-2000 USD měsíčně jen z online reklamy, tak už trochu přemýšlí, co mu bez práce zajistí skoro všechny životní potřeby :-)

A teď si představ, že jen jedna Web stránka ti vydělává takové peníze, co třeba když máš 5-10 portálů s podobnou návštěvností a příjmem?

To už stojí za zvážení, či ne?

Anonymní řekl(a)...

A pak, že se nedá na Webu vydělat :-) Když si vezmu, že bych měl 5 webů a z každého 1000 dolarů měsíčně!!!!!! A navíc bez práce, tak to je vážně síla.

Anonymní řekl(a)...

...ano, až to je a šlape to, tak je to bez práce. Ale ta práce před tím...
Jak říkám já: peníze nejsou zadarmo. Že zadarmo jsou si myslí jen ti, kteří je dědí (a stejně nakonec prošustrují) a ti, kteří si jen stěžují.

Dolfa řekl(a)...

Jojo, čínský trh, to musí být zajímavé. Ale hanebně jsem zklamal při učení se japonštině, což teprve taková čínština, to bude peklo ;)

Anonymní řekl(a)...

Cayman: to už zabíhám někam mezi filozofii, etiku a prognostiku, tak to ber s rezervou :).
Reklamu považuju za obtěžující plevel prakticky všude, kde se vyskytne. V rádiu, v televizi i na Internetu. Zisky z ní jsou dlouhodobě nejisté (selektivní vidění/blokace/osvěta a ignorování) a vzhledem k tomu, jak reklama obtěžuje, jsou tak trochu nemravné (vím že je to příliš silné slovo, ale slabší mě nenapadá).
A ehm, bez práce? Endorfin to vystihl.

mandarilo řekl(a)...

kolik relevatních českých reklam se přes adbrite zobrazí...?

Anonymní řekl(a)...

Neni 'relevantni reklama' malinko oxymoron? ;)

Cayman řekl(a)...

PK: To tě tedy obdivuji, žes japonštinu alespoň zkusil, s tou čínštinou máš naprostou pravdu. Díval jsem se kdysi na Česko-Čínský slovník a stačilo mi to navždy.

Wu: Taky mě reklama obtěžuje a jsem proti ní. Na druhou stranu, za všechno se musí nějak platit. Třeba všechny ty skvělé Google produkty (Picasa, Earth, Mail, Search...) jsou tak dokonalé, že toleruji (zatím) tu Adsense záplavu všude, neboť něco za něco.

Kdyby třeba nebyly ty reklamy "Sponzored Links" nahoře v Google Search, tak by možná nebyl ani Google :-)

Mandarilo: to je asi jediný problém Adbrite, že v češtině jich moc není, ale v Adsense jich kdysi taky moc nebylo. Však můžeš tam nějaké české reklamy dát místo na Adwords, ať se to zlepší.

Rushid: 'relevantni reklama' je asi myšlena jako kontextově související, tj. jak v časopise Foto-Video jsou reklamy na foťáky a ne na prací prášky. Však jistě víš :-)

mandarilo řekl(a)...

když jsem se ptal na českou reklamu na adbrite, tak jsem tím spíš myslel, jestli má vůbec význam porovnávat výdělky na českých a anglických stránkách přes adbrite, když adbrite je pro české inzerenty poměrně neznámý... tzn zajímalo by mě, jak vypadalo těch 225 zobrazených inzerátů a měl-li uživatel vůbec nějaký důvod kliknout...

Anonymní řekl(a)...

Toto je stranda: reklama AdBrite na google blogu - http://ablazeola.blogspot.com/

Okomentovat