Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Vážení poslanci, senátoři, pane prezidente!

Zrovna jsem dočetl zprávu o tom, že naši milí poslanci mají nejen náhrady na cestování služebním vozem, ale také zcela zdarma služby MHD. Pak se ale nedivme, když se MHD má zdražovat, a že se některým poslancům nelíbí občanské akce, které na nelogičnosti v práci poslanců a v zákonech upozorňují, třeba ve formě volného sdružení Milujeme naše poslance.

Kdo má tedy zbytečnou pětistovku, tak si vyberte nějakého vašeho favorita ze sněmovny na sponzorování (já ještě vybírám, neboť "závodní stádo" je bohaté na různé týpky). V jaké státě na světě se vám poštěstí sponzorovat svého poslance? (Doma sponzorujeme kde co, ale poslance ještě ve sbírce nemáme.)

Každopádně je to dobrá iniciativa a já bych zakladatele sdružení určitě volil do sněmovny, kdyby se někdy rozhodli vrhnout se do politiky a založit třeba sdružení Milujeme naše voliče a prosazovat smysluplné zákony.

Milujeme naše poslance

Prý si už někteří poslanci uvědomili tuhle nelogičnost v zákoně, na kterou dané sdružení upozorňuje, kdy poslanci mají dvojí výhodu na to samé a jeden poslanec se již pokoušel navrhnout novelu zákona. Ta ale neprošla ani jednáním sněmovního výboru, neboť prý "návrh novely nebyl komplexní". Ha, ha, ha, já vám dám "nebyl komplexní". Co je u vás komplexní? Výběr pití v poslaneckém bufetu?

Takže bych si dovolil doplnit více bodů, které by se mohly zahrnout do nějaké novely, aby byla jako "komplexní". Možná by se toho mohlo chopit nějaké nové sdružení a založit stranu s takovým programem, neboť si myslím, že mezi voliči by měli docela slušný úspěch u voleb.


Vážení poslanci, senátoři, pane prezidente!

Když budete přijímat nějakou novelu zákona o čemkoliv, tak byste mohli zahrnout následující body, které by přívítalo mnoho vašich voličů, kteří ze svých daní sponzorují všechny vaše výhody - od vašich platů a platů vašich ctěných asistentů, levného bufetu ve sněmovně, pronájmu vašich kanceláří, mobilních telefonů a notebooků, až po cestovní náhrady, které jste si schválili.

1. Práce poslance a senátora je čestná funkce a měla by být vykonávána zdarma nebo jen za průměrnou mzdu v ČR

- bude vás to motivovat dělat něco pro naši zemi, neboť vyšší průměrná mzda v ČR = vyšší výdělek každého poslance

- chcete-li nějaký plat, tak by vám ho mohla vyplácet vaše strana, případně členové strany ze svých příspěvků; bylo by tak zaručeno, že budete prosazovat program, který jste slíbili svým voličům


2. Chcete-li mít nějaký plat, tak prosím vykonávejte svou práci zodpovědně

- budete-li dělat něco pro lidi, kteří si vás zvolili, tak když budete mít hlad, tak vám dobří lidé jistě něco měsíčně pošlou, třeba přes sdružení Milujeme naše poslance nebo přes nějakou charitativní organizaci "mírného pokroku v mezích zákona"


3. Příspěvek na poslance jako odčitatelná položka z daní

- když si můžeme odečíst něco z daní na charitu a školství, proč bychom si nemohli odečítat i něco na svého milého poslance, či senátora - viz předchozí body, kdy občané by mohli přímo ocenit, který poslanec něco dělá pro své voliče a který nic


4. Prezident by měl být volen přímo voliči

- občané nejsou zvědaví na ty vaše zákulisní kulišárny a politický lobbing, co předvádíte, abyste zvolili nějakého svého kandidáta, kterého třeba ani nikdo ve státě nezná, takže prosím zaveďte i přímou volbu prezidenta

- prezident je pouhá "čestná funkce", takže by měla být vykonávána také zdarma


5. V pracovní době se nespí, nečtou se noviny ani nepije alkohol

- koho uvidí voliči v nějakém přenosu ze sněmovny, že nepracuje tak, jak by měl, tak by měl dostat důtku "třídního učitele", či od "sdružení rodičů a přátel poslanců", při opakování dvojku z chování a následně i vyloučení ze sněmovny

- ušetřený "sponzorský příspěvek", tj. plat poslance, by se pak mohl poslat na charitu nebo na provoz sdružení přátel poslanců :-)


Vážení poslanci a senátoři! Změňte, prosím, v tomto smyslu volební zákon, případně i ústavu ČR (je mi jedno co všechno musíte změnit, když jste to tak zpatlali), a zrušte si alespoň ty stupidní náhrady na dopravu.

Děkuji,
váš "sponzor", tj. volič, co platí daně a přispívá tak na váš plat.

PS: Doufám, že projednávání změny zákona, vytištění všech těch tun papíru, které stejně nikdo nečte, nebude stát více, jak přínos dané změny, což bych se ani nedivil u nás v Kocourkově.

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Další, co mě napadá:

- zrušte stravenky, ať se takovou blbostí neživí byrokrati ve firmách, co stravenky vydávají
(raději snižte daně, ať lidem zůstane více čistého na ten oběd)

- poslanec nemůže být současně ve vládě ministrem ani nikde v dozorčí radě polostátních firem
(ušetří se peníze za dvojitý plat a poslanec bude dělat svoji práci pořádně)

- zrušte senát, jsou to jen "trafiky" pro vysloužilé politiky

Cayman řekl(a)...

Pravda, je plno nelogičností v zákonech a zbytečně se živí všichni politici v té naší pidi-zemičce, kde je počet obyvatel jako v Londýně nebo New Yorku, kde stačí na celý provoz jeden starosta.

Ty stravenky jsou pravda. Ať nikdo nevykládá, že je to nějaká státní podpora stravování! Někdo jen zalobboval, ať se přijme stupidní zákon, a vydělává na tisku těch papírků (stravenek). přitom by stačilo, kdyby ten příspěvek, co si může zaměstnavatel odpočítat z daní, dostával každý přímo v penězích.

Okomentovat