Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Oko dokořán, srdce dokořán aneb co předpověděli staří Mayové ve svém kalendáři?

Kdysi dávno jsme objevil úchvatné video o "uvědomění" nebo spíše o našem "vědomí", což se velmi špatně překládá z angličtiny, takže jsem své komentáře publikoval na anglickém blogu a zde uvedu jen odkazy na video prezentaci pro "open minded persons".

Vážně síla, jestli dokážete vnímat!

Musím říci, že prezentace na téma "Lecture on Mayan Calendar", kterou přesvědčivě podává Ian Xel Lungold, je úchvatná ve všech směrech a není vůbec o nějakém mayském kalendáři, jak by se mohlo zdát. Je to spíše pojednání o historii země a o našem místě v dané periodě, kterou předpověděli již staří Mayové před tisíci lety.

Kdo má tedy 2x 1,5 hodiny času a chce se dozvědět něco víc, jak nás učili ve škole, chce pochopit naše místo na světě a možná si i otevřít oči pro pochopení toho, co se stalo, proč došlo k nějakým událostem ve světě, či kdo touží po pochopení budoucnosti a osvětlení, kam svět kráčí, tak si doneste pití a trochu jídla a dejte se do toho.

Minimálně vás uchvátí nadšený projev Mr. Lungolda, který se při jedné ze svých cest Karibikem dozvěděl, že mu nezbývá již moc času do konce života. Nejen tím pak nabývá jeho poselství trochu silnějšího významu.

"It is my personal belief that we each have a sacred duty to find what works in the world in what ever arena we are familiar and then pass that information as straight as we can for the benefit of others."


Ian Xel Lungold: The Mayan Calendar Comes North

- The Mayan Calendar Comes North - Part 01 (English DVD Part 1)




- The Mayan Calendar Comes North - Part 02 (English DVD Part 2)




Kdo nemá trpělivost na sledování celé prezentace, tak zde je link na krátkou verzi Dr. Calleman's Online Presentation, případně pdf verze ke stažení.




Related links:
- Mayan Majix - Learning Lab - The Nine Underworlds
- The Mayan Calendar - The Transformation of Consciousness
- The Mayan Calendar - "Where Science and Spirituaity meet"

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

už si viděl/a film který režíroval Mel Gibson Apocalypto.Pojednává o staré civilizaci Mayů,film je skvěle zpracován v původní řeči starých Mayů a získal ocenění.
pokud chceš vidět ukázku z tohoto filmu 2006 a obsah filmu navštiv web www.spiderema.hu.cz

Anonymní řekl(a)...

Dík za link na ten web, vypadá fakt pěkně. Ten film jsem ještě neviděl, ale docela jsem zvědav.

Okomentovat