Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

California Coastal Project

Chystáme se po N.Y. ještě navštívit Santa Barbaru v CA a náhodně jsem objevil California Coastal Records Project, kdy nadšenci fotí z helikoptéry pobřeží Californie, aby zdokumentovali změny pobřeží vlivem člověka, či klimatických změn. Každé místo je možné si zobrazit na historických fotkách až po současnost. Píšou, že mají 34,557 fotek online skoro každého pobřežního místa, kromě pár vojenských zakázaných míst. Moooc pěkné, takhle si lítat helikoptérou nad pobřežím Californie.

Random thumbnail Image (from Gallery of Aerial Photographs of the California Coastline):

Random thumbnail Image from Gallery of Aerial Photographs of the California Coastline

Co jsem se dost pobavil, tak Barbra Streisand je kdysi zažalovala, že porušili její soukromí, když helikoptéra vyfotila i její vilku v Malibu na pobřeží. Naštěstí to vyhráli a tak milá Barbra jim musela zaplatit asi 150 tis. dolarů na úhradu nákladů. Její vilka je zde - Streisand Estate, Malibu.

Někdy příště napíšu, jak jsem kupoval helikoptéru v US :-)

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Z NYC na LAX je to 5-6 hodin, vymotat se z LA je dalsi hodina (minimalne) pro toho kdo to zna, pak hodinu do Santa Barbary. Tam je to pro Cecha vylet tak maximalne na pul dne i s navstevou SB Mission a prochazkou po obou stranach ulice v centru. A pak zase stejnou cestou zpet. To je horsi nez letet z Prahy do Dubaje na obed. I vychodni pobrezi ma dost peknych mist.

Cayman řekl(a)...

To Cechoamerican: East Coast jsme už procestovali předloni - kdy jsme asi měsíc jeli autem z Bostonu až na Floridu :-)

Nyní jsme chtěli jet přímo do L.A. a užít si Californie, ale musím něco nejprve pracovně zařídit v N.Y., takže proto jsem napsal "zkratku", že musíme navštívit Santa Barbaru. Bude to jen jedno z míst, kde máme kamarády. Jinak budeme bydlet v beautiful "Sausalito" a pak cestovat kolem.

Už se těším a letadlo za 2 dny startuje...

Okomentovat