Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Pink: Dear Mr President!

Je to docela výhodné mít děti, co se zajímají o hudbu a sledují veškeré dění kolem. Dostanu se tak na zajímavé koncerty, na záchodě počtu hudební časopisy, co se všude válej, příp. si všimnu videa v TV. Dnes jsem třeba náhodně zahlédl agitační videoklip.

"This song is beautiful. And a great way for Pink to simply express herself as a true artist, a woman and an American."

Byl to klip "Dear Mr. President" od Pink a musím říci, že dost dobré! Je to sice starší písnička, kdy jsem až posléze zjistil, že to CD od Pink: I'm Not Dead (2006), kdosi z rodiny koupil už před nějakou dobou. Zatím jsem to CD ale neslyšel a bez toho videa bych si té písně ani nevšiml.

Fakt dobré! Ani ne tak píseň, ale ten text písně, protest song proti Bushovi a jeho politice, což ukázalo Pink trochu v jiném světle.

Nejsem žádný bojovník za práva lidu, nekritituji ani Bushe ani USA, i když vím, že Bush je hlupáček, který ani neví, jak se jmenují prezidenti zemí, kam jede na návštěvu. Nekritizuji ani americkou politiku ani neprotestuji proti US radaru v Čechách. Vím totiž, že v USA jsou jak dementi, tak i chytří a rozumní lidé, že díky USA máme demokracii, můžeme si dělat, co chceme a hlavně, máme otevřený celý svět - pro cestování, podnikání i pro život.

Takže toleruji těch pár tupců, kteří v současnosti vládnou v US, neboť vím, že se to v přístích volbách změní. Znám plno rozumných Amíků, kteří nesouhlasí s Bushem ani s jeho politikou, takže věřím, že se to zlepší a tím se změní (snad) i pohled některých fanatických odpůrců všeho amerického ve světě.

Proto se mi ta píseň tak líbila, neboť snad pár lidem ve světě ukáže, že ne všichni Amíci jsou tupci, ale že se snaží i něco změnit. Ta píseň od Pink to ukázala dokonale!

- Pink performs Dear Mr President Live in NYC:




Jak ovlivnily poslední americké volby celý svět?

Co je mi ale opravdu líto, že ty poslední prezidentské volby v USA nevyhrál Al Gore! Asi si možná vzpomínáte, když volby ve všech státech v US byly nejprve plichta, poté vítězství Al Gora na Floridě, kdy Bush už gratuloval Goreovi, že se stal prezidentem, ale pak to hlasování na Floridě "někdo" zpochybnil a rozhodovalo ruční sčítání hlasů ve státě Florida.

Hahaha, jen debila by nenapadlo, proč to někdo zpochybnil a jak mohlo dopadnou rozhodování ve státě, kde brácha Jeb Bush je guvernérem. Prostě povedená rodinka Bushů a jejich politický klan kolem to "patřičně" zařídil.

Mám známého Američana, který se poté (na protest) vzdal amerického občanství, bydlí v Evropě a stydí se, že je původem Američan. Další Amík mi kdysi psal teorii, že kdyby tehdy vyhrál Al Gore, tak že by možná ani nedošlo k těm teroristickým útokům 11. září, kdy spadly věže World Trade Center. A to je i můj názor ;-)

Tímhle ale nelze argumentovat u těch tupounů, co žijí někde na farmách na americkém středozápadu, chodí do kostela a fanaticky např. odmítají potraty a lidi s jinou sexuální orientací, případně ani netuší, že kromě USA existují i jiné země na světě ;-)

Zde ještě oficiální verze toho videoklipu s českými titulky
- P!nk - Dear Mr.President (with Czech subtitles):



Díky, Pink, za tu píseň!

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

jo ta pisnicka dear mister president je pravdiva treba bush takovy je kdyz to rika pink a ani se mu nedivim jestli s ni nepude protoze ona mu tam rekla naprostou pravdu a toho si cenim ze ma tolik odvahy a co s bushem ja ho nemam rada a nejradeji bych ho nahradila jinym prezidentem
vzdyt on nikomu nepomuze ani detem v africe a on si zije jako prase v zite to alespon v cesku pomahame charitama i na deti do nemocnic ANDREA

Okomentovat