Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Vzpomínky na Irsko

IrelandZajímalo by mě, jestli už někdo přišel na to, proč zrovna v Irsku vzniklo tolik světových kapel, proč Irsko je rodištěm tolika světových zpěváků a zpěvaček. O irské literatuře ani nemluvě, neboť možná málokdo ví, kolik světových spisovatelů se narodilo v irském Dublinu!

Když jsem kdysi pracoval v Irsku u jedné IT firmy, tak jsem měl možnost trochu proniknout do tajů tohoto ostrova a musím říci, že historie i současnost Irska je úchvatná!

Vůbec se nedivím, že v Irsku vzniklo takové množství kvalitní světové muziky, jak nikde jinde na světě - U2, Sinead O'Connor, Enya, The Corrs, The Frames,...

Ireland
Dle mého názoru je to tím mořem okolo, tou nádhernou přírodou, hrdostí Irů, nepoddajností vůči anglánům, bojem za nezávislost,... Myslím, že Irové jsou typickou ukázkou národní hrdosti a můžou být příkladem pro jiné, menší národy.

Takže, jestli někdo chce vidět úžasnou zemi, poznat přátelské a hrdé lidi, hledá plnou realizaci, kdy bude oceněn jeho poctivý přístup a nadšení, tak by měl nějakou dobu zkusit pracovat v této krásné zemi.

Není úchvatnějších míst v Evropě, není hrdějšího národa a není inspirativnějších míst u moře pro nás suchozemce!


Neváhejte a zkuste v Irsku pracovat!

Zkuste si tam najít práci (v IT oboru to není až takový problém nebo alespoň zkuste poznat Irsko v průběhu vaší dovolené. Práce je tam stále plno, neboť většina světových firem si tam zřizuje základní střediska v Evropě pro další expanzi a stále je tam potřeba množství odborníků všech profesí - viz Google Jobs.

Sice už to není takové jak před 2-3 lety, ale Job Search stránky můžou pomoci nějakou zajímavou práci v Irsku najít.


Poznámka: Slyšel jsem, že třeba v irském Google pracuje mnohem více Slováků, jak Čechů. Myslím, že vím proč, neboť mám pár kamarádů Slováků. Co myslíte, čím to je?

0 comments :

Okomentovat