Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kabáti v Eurovizi

Tož jsem zase jednou přišel o iluze, neboť jsem náhodně viděl v ČT vystoupení skupiny Kabát v Helsinkách jako "reprezentanta" Česka v semifinále pěvecké soutěže Evropské vysílací unie (EBU) nazvané Eurovision Song Contest.

Snažili se chlapci a ten jejich song nebyl zas tak špatnej, ale nic to nemění na tom, že je to "banda pivních mozků", abych citoval nejmenovaný zdroj.

Kdo že to nominoval tenhle "výkvět" českého hudebního nebe do mezinárodní soutěže, která má reprezentovat Českou republiku? Řekl bych, že na nominacích a vítězství Kabátu měli největší podíl pivní mozky v ČR. Komu se vůbec může líbit tahle partička, tak to musí být fakt ichtyl bez kouska hudebního vkusu.

Kdo proboha může obdivovat skupinu (nebo si kupovat jejich alba, či hlasovat pro ni v anketách), která má názvy desek např.:

- Go satane go
- Děvky ty to znaj
- Má jí motorovou
...

Kdo může obdivovat a kupovat si desky mozků, kteří zpívají texty jako třeba:

"Děvku jsme si pozval do svý všivý postele
Abych na ni měl štíp jsem kasu v kostele
Pak nám bylo spolu fajn dávala a já jsem bral
Přidala pár nemocí abych na ni vzpomínal...


--

"Večer cestou z hospody dumal jsem co s tím
Kouknu se jí pod sukně, na čem jsem ať vím
Co sem vám tam neviděl, samý převody
Prostě pekáč na pohon, to nemá obdoby..."


--

Proboha! A jak řekla moje dcera, která se se mnou na ten záznam vystoupení Kabátů v Eurovizi dívala: "Tati, já se stydím, že jsem Češka!".

To snad stačí a mně je jen líto, že tupé české stádo vysílá do světa jako naši reprezentaci takové panáky, za které se normální člověk musí stydět. To už bych snad snesl Sámera Issu nebo Daru Rollins, jako naše reprezentanty. A to říkám jako rocker, kterej poslouchá rock.

Ale co se vlastně divím?

Kabáti nejprodávanější skupina v Čechách, nejprodávanější tiskoviny jsou bulváry typu Blesk, či Aha, komunisti mají stále svých 20% hlasů a křepčí u hrobu Gottwalda, estébáci můžou v pohodě sedět v parlamentu za KSČ(M) a ČSSD...

Na závěr něco pro zasmání - tohle nejsou fanynky Kabátů, jen malé připomenutí "zlatých" komunistických časů, na které stále pár hlupáků vzpomíná se slzou v oku ;-(



0 comments :

Okomentovat