Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Vítězství v Innovation Award

Právě jsem dostal oficiální oznámení o vítězství jedné mé aplikace v "Innovation Award" od Susan ze Švýcarska, včetně pozvání na příští měsíc do Madridu, kde dojde k vyhlášení výsledků, předání cen, oslavám, ohňostrojům,...

Pěkné, alespoň prohřeju trochu kosti ve Španělsku a budu mít příležitost pohovořit s nejvyšším vedením z Evropy i US.

Kdosi to poslal dál všem ve firmě a já pak měl těch gratulací plný mailbox, až to bylo trapné. Někteří šéfové, kteří posílali gratulace netuší, že když dají v CC: celou firmu, tak vzbuzují u některých nýmandů jen závist a mně bude chvíli trvat než to napravím.

Navíc, kdo mě zná, tak ví, že si nepotrpím na žádná okázalá ocenění, neboť celý projekt vznikl z čirého nadšení a ze snahy něco zlepšit. Také jsem chtěl ukázat ostatním, že "všechno jde, stačí chtít a umět".

Opět se totiž potvrzuje má lety ověřená teorie, že člověk se musí sám snažit něco dokázat a zlepšit. Hlavně ale nesedět a nečekat, až mu někdo něco dá, nedělat všechno jen kvůli penězům.

Ten oceněný projekt vznikl ve volném čase, o sobotách a nedělích, na úkor spánku a jiných mých aktivit, kdy hodně lidí se divilo, proč to vlastně dělám, že za to nic nedostanu, proč se vůbec snažím, že to nemá cenu...

No a vidíme nyní, že ;-)

Snažím se neustále kolem sebe šířit nadšení, provokovat k nápadům, bouřit stojaté vody a tento můj malý úspěch snad někomu otevře oči a začne také přemýšlet, co zlepšit - ve firmě, ve svém okolí nebo přímo ve svém životě.

Ale to je "Never-ending story"...

0 comments :

Okomentovat