Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nejlepší jsou přeposílané maily

Neskutečné, kolik se najde ichtylů managerů, kteří nemají nic jiného na práci, jak stále dokola přeposílat maily, co dostanou od jiných managerů. "Jiní" manageři pošlou nějaký email všem ve své struktuře a podřízení šéfové k tomu doplní svůj inteligentní komentář, jako FYI (For Your Info) nebo "Please read" nebo "Please review", a pošlou to opět všem podřízeným ovečkám.

Výsledkem je třeba 5 mailů na to samé téma s desetkrát připojeným FYI, a to třeba 3x denně podle toho, kdy se ten který manager probudí ve své timezone a začne vyřizovat maily.

Jestli si panáčci myslí, že ty jejich přeposlané maily bude někdo číst, popř. následovat zanořené pokyny v takových mailech uvedené, tak nevím, odkud spadli.

Tlačítko Delete dokáže vyčistit Inbox velmi rychle a někteří to řeší i tím, že mají pravidlo na přímé mazání všech mailů, které obsahují v Subjectu "FW:" (Forward), kromě mailů, určených přímo jim. To je asi nejlepší obrana proti ichtylům, co jen přeposílají maily a zahlcují firemní mailboxy blbostma.

Nejlepší jsou Forward maily, které pošle jeden ichtyl s .BMP obrázkem o velikosti třeba 6 MB, neboť není schopen udělat kvalitativně úplně stejnej JPG ve velikosti 64 kB, a další panáčci v řadě začnou odpovídat všem, včetně té 6MB přílohy.

Firemní mail server je zahlcen, neboť ve frontě čeká 500 velmi "důležitých" FW mailů, každý o velikosti 6MB a nikdo vlastně není schopen poslat nic až do doby vyřízení této taškařice.

Takovým "managerům" bych zakázal přístup k mailu a nechal jim dopisní papír a obálky, ať své "rozumy" posílají pozemní poštou. Možná, že by je to pak přestalo bavit, kdyby museli vystát opravdovou frontu na poště, vyplnit podací lístky a zaplatit za každou obálku.

Naštěstí ještě máme Web mail a případně alternativní připojení přes mobil, tj. mimo firemní síť!

0 comments :

Okomentovat